BOVAG Onderhoudsbeurt

Elk jaar plukt de politie tijdens de grote vakantie-uittocht tientallen caravans van de weg die een gevaar voor de verkeersveiligheid blijken te zijn. De teleurgestelde caravanbezitter is meestal oprecht verbaasd. De caravan staat toch altijd binnen? En hij ziet er toch prima uit?

Zorgeloos op reis

Maar stilstand is bij een caravan achteruitgang. De vitale delen (remmen, banden, schokdempers, gasinstallatie) kunnen verslechteren, zonder dat u iets merkt. Daarom is een jaarlijkse BOVAG-Onderhoudsbeurt geen overbodige luxe. Aan de hand van een lijst met vaststaande punten keuren wij uw caravan en zorgen ook voor het onderhoud. Reparaties voeren we altijd in overleg met u uit.

Bij de BOVAG Onderhoudsbeurt letten we op:

  • Het onderstel: o.a. (stabilisator-)koppeling, schokdempers, remmen (incl. remmentest), chassis, banden, neuswiel en uitdraaisteunen
  • De opbouw: o.a. zijreflectoren, bevestiging handvatten, tentogen en kitnaden
  • De gasinstallatie: o.a. gasslang, drukregelaar, koelkast, kachel, gasstel en afpersen van de gasleidingen.
  • Elektra: o.a. aarding van stopcontacten, verlichting binnen en buiten.
  • Vocht: we doen een algemene vochtmeting. Bij twijfel kan een uitgebreide controle worden uitgevoerd.

Op eventuele reparaties krijgt u automatisch drie maanden garantie. Als de caravan is nagelopen en in orde bevonden, krijgt u de BOVAG-Onderhoudssticker. Wanneer u een onderhoudsbeurt laat uitvoeren, ontvangt u het bijbehorende onderhoudsrapport en de computeruitdraai van de remmentest.
Wij voeren de BOVAG Onderhoudsbeurt uit aan alle merken caravans en alle bouwjaren.

Bovag Onderhoudsbeurt 2021  € 189,-

Voorjaarsaktie: Indien U een BOVAG Onderhoudsbeurt laat uitvoeren voor 15 Maart 2021 kost deze beurt slechts € 139,-