Accu voor de caravanmover

Wij leveren een breed assortiment aan accu's. In grote lijnen zijn er 3 soorten accu's: Loodzuurhoudende accu's, AGM accu's en Lithium accu's.

VMF Sportline accu's

De VMF loodzuuraccu mag niet ontbreken in ons assortiment. De ideale huishoudaccu voor uw caravan, camper of boot. De VMF sportline accu heeft bijna geen zelfontlading en hoeft dus langere tijd niet te worden geladen bij het niet gebruiken (bijv. in de winter). Vanwege het gesloten labyrinth deksel is deze accu onderhoudsvrij en de ingebouwde vlamdovers zorgen voor extra veiligheid. Deze accu moet U in de winter wel vorstvrij opslaan. Heeft u een stroomvoorziening nodig tijdens het recreeren dan is deze sportline serie de kwaliteitsaccu.

De VMF-batterijen in ons standaard leveringsprogramma:

VMF Sportline RV 95
Perfecte semi-tractie accu, geschikt voor alle caravan-movers. Op deze accu kan het 12Volt circuit van de caravan worden aangesloten om zonder stroomaansluiting te kamperen.
Capaciteit 95Ah - Spanning 12Volt - Gewicht 24 kg Prijs € 119,-

AGM accu's

Wij hebben 2 soorten AGM accu's in het assortiment: De Optima Yellow Top en de Varta AGM accu.

OPTIMA maakt gebruik van een gepatenteerde Spiralcell technologie. De gegoten verbindingen zorgen ervoor dat alle beschikbare kracht ook daadwerkelijk geleverd kan worden. De OPTIMA batterijen leveren meer vermogen dan traditionele batterijen met vergelijkbare koudstartstroom.
De OPTIMA batterijen hebben uitstekende cyclische eigenschappen. Zij produceren meer ontlaadcycli, waarbij deoorspronkelijke capaciteit op een hoog percentage gehandhaafd blijft. De OPTIMA batterijen zijn vanwege hun geringe zelfontlading ideaal voor seizoensgebonden toepassingen. De OPTIMA
batterijen hebben ook na een lange winterpauze nog voldoende spanning om uw caravan weer met behulp van de mover te verplaatsen. U hoeft deze accu in de winter dus niet op een druppellader aan te sluiten. De OPTIMA-batterijen zijn lekvrij, ongevoelig voor trillingen en schokken. Dit is een onderhoudsvrije accu die niet in een accubak geplaatst hoeft te worden.

De OPTIMA-batterijen in ons standaard leveringsprogramma:

Optima Yellowtop S 2,7L
Prima accu voor de lichtere caravan of movers die weinig stroom verbruiken zoals de Kronings mover 
Capaciteit 38Ah - Spanning 12Volt - Gewicht 11,6 kg Prijs € 139,-

Optima Yellowtop S 4,2L
Meest gebruikte Optima accu. Geschikt voor alle caravan gewichten en alle movers. Op deze accu kan het 12Volt circuit van de caravan worden aangesloten om zonder stroomaansluiting te kamperen.
Capaciteit: 55 Ah - Spanning: 12 Volt - Gewicht: 19,5 kg Prijs € 219,-

 

De VARTA Professional Dual Purpose AGM is ideaal voor vrijetijdstoepassingen met een gemiddelde energiebehoefte, kan worden gebruikt voor het rangeren met een mover en voor de stroomvoorziening van elektrische verbruikers. Deze batterij is ideaal voor seizoensgebonden gebruik, u hoeft dus niet extra op te laden als u uw caravan of camper uit de winterstalling haalt. Gaat lang mee: tot wel vier keer zo cyclusvast als conventionele 'natte' batterijen. Minimale zelfontlading, dus ideaal voor seizoensgebonden gebruik. AGM-technologie voor buitengewone schok- en trillingsbestendigheid

De VARTA-batterijen in ons standaard leveringsprogramma:

Varta Professional Dual Purpose AGM LA70.

Meest gebruikte VARTA AGM accu. Geschikt voor alle caravan movers. Op deze accu kan het 12Volt circuit van de caravan worden aangesloten om zonder stroomaansluiting te kamperen.
Capaciteit: 70 Ah - Spanning: 12 Volt - Gewicht: 20 kg   Prijs € 179,-

 

Litium-ion Accu's

Accu's met Lithium hebben een zeer lage inwendige weerstand en kunnen daardoor hoge stromen leveren. De accu's bestaan uit een aantal cellen en een Batterij Management Systeem (BMS). Deze BMS voorkomt dat de accu te diep ontladen of te warm wordt. De BMS beschermt tevens tegen te hoge laadspanningen. Lithium-ion accu's hebben een laag eigen gewicht. Let op, met behulp van de litium accu kunt U ongeveer 15 minuten met de caravan rangeren. Wij adviseren de volgende Lithium accu:

Reich Mobility Power Pack (MPP)
De Reich MPP is de enige Lithium accu die via 230Volt of via het zonnepaneel kan worden geladen. De MPP kent een automatische slaapstand die ervoor zorgt dat als er gedurende 15 minuten minder dan 1 Ampère wordt afgenomen de accu zichzelf uit schakelt. Capaciteit 8,8 Amp. Gewicht incl. lader slechts 2,2 Kg.  Prijs € 499,-